skip to Main Content

Vad roligt att du vill hyra ut. Du hjälper Lysekil med omnejd att kunna ta hand om besökande gäster på ett bra sätt. Tack!

Här har vi beskrivit steg för steg hur du anmäler ditt boende till boendeportalen.

TIPS: Just nu är det hög belastning på att lägga in alla boenden i portalen. Genom att läsa på, förifylla avtalet och sända in bilder till oss underlättar du publiceringen av ditt boende. Vi har också samlat vanliga frågor och svar på en  sida för att underlätta för dig. De frågor du inte hittar svar på får du gärna lägga med i ditt mail till oss, så besvarar vi dem innan publicering, så att du kan ta ställning först.

Steg 1: Teckna avtal

Här kan du läsa och hämta hem avtalet för privatvärdar. Skriv ut, skriv på och skicka till oss, gärna inscannat och via epost, annars snigelpost.

För att synas i portalen betalar värden 1500 kronor i startavgift, och det täcker all dialog, bokningsadministration och inläggning av värdens boende i portalen. Alla privatvärdar hyr ut till fasta priser/antal rum i boendet, be oss om prislistan.

Turistbyrån skötte tidigare boendeuthyrning för Preems storstopp, men numera sköts detta av NLC. Därför behöver alla värdar som vill vara med i Boendeportalen skriva på ett nytt avtal. Har du redan betalt Turistbyrån 1500 kr för att vara med behöver du inte betala in på nytt för att delta i Boendeportalen.

Steg 2: Leverera material

Värden levererar med epost till boende@nlclysekil.se:

  • 6 bilder i större storlek. Bilderna får vara max 4M stora/styck.  Välj en exteriörbild, 1 kök, 1 vardagsrum och några på sovrum och 1 valfri. Tänk på att inte ha åäö eller mellanslag i filnamnen.
  • text på svenska och engelska som beskriver boendet, helst i word. Inte på pdf! Och helst inte papper istf digitalt.
  • De perioder som ska blockeras och inte vara bokningsbara – om några. Till exempel när ni själva ska bo där.

Här kan du se textvägledning .
(öppnas i nytt fönster)

Förmedlingen lägger in boendeinfon i portalen.

Tips:
Vill du zippa bilderna så sänd zipfilen via sprend.com (gratis).

Steg 3: Ta emot bokningar och gäster

Boendeportalen levererar bokningar, var och en med ett unikt bokningsnummer. Gästen gör en bokning online som direkt är bindande för alla parter. NLC får ett bokningsmail från portalen, och vidaresänder bokningen till värden. Parallellt sänds mail till gästen om att betalning ska ske, samt fråga om ankomsttid och telefonnummer till resenären. När svar kommit sänds infon vidare till värden.  Boendet fullbetalas före ankomst till boendeförmedlingen. Värden tar emot gästen, eller anlitar NLC:s nyckelservice.

Steg 4: Få betalt

Avräkning till hyresvärdar görs efter varje månadsslut och utbetalas med överenskommen metod (bankgiro/bankkonto etc).

Bokningsbar period

Du väljer själv den period boendet ska vara bokningsbart och du kan blockera vissa veckor. Gästen måste minst boka 7 nätter i sin bokning. Du kan också välja att erbjuda endast månadsbokning (28 nätter), det kan dock ge färre bokningar.

Skriv med din tillgängliga period och blockerade perioder på ditt avtal innan du skickar in det till oss. Det är önskvärt att ditt boende är tillgängligt sept-nov 2019 (preems storstopp), men det är inget krav.

Redan igång? Du kan endast blockera perioder där ingen bokning redan finns, eller någon har preliminärbokat boendet i samtal med förmedlingen. Förändringar av öppna/blockerade perioder görs skriftligt till boende@nlclysekil.se och ska bekräftas av oss för att gälla.

Viktigt att veta

Bokningen blir bindande direkt bokningen görs online. Gästen är bunden, liksom förmedling och hyresvärd. Därför är det viktigt att boendet är tillgängligt och att värden redan från början meddelar oss eventuell upptagen period som uppstår, så vi kan spärra den perioden från att vara bokningsbar i systemet.

Ditt boende bör alltså inte vara bokningsbart parallellt med booking.com etc. Då får du dela upp veckorna och spärra några hos oss – eller välja oss för alla veckor.

Prissättning

Det finns fasta priser per rum, som gäller lika för alla privatvärdar. Gästen har då lättare att boka. Vi räknar en säng per rum, så att den arbetande gästen har en privat sfär i boendet. För extrasängar tas också ut en avgift.

För att få prislistan vänligen maila oss på boende@nlclysekil.se

För medverkande hotell- och boanläggningar gäller deras ordinarie rumspriser, om inte annat överenskommits.

Vad ingår i priset?

För gästen ingår el, värme och vatten i bokningen, liksom sophämtning och hemförsäkring från värden.

För wifi, användning av tvättmaskin, bastu etc avgör du som värd om det ingår eller ej. Vad som ingår/ej ska tydligt framgå av din boende-beskrivning i portalen. De flesta värdar väljer att sakerna ingår.

Städning: Se egen ruta

Städning

Standard är att gästen själv sköter städning under boperioden. Värden tillhandahåller städutrustning inkl. dammsugare.
Slutstädning: Här väljer värden mellan tre alternativ:
– Gästen städar, värden godkänner
– Värden städar  (ingår/avgift om x kr)
– Värden anlitar NLCs städservice
Valda alternativ ska framgå av boendebeskrivningen, inkl. avgiftssumma.

Bokade tilläggstjänster

Har gästen bokat städning, sänglinne och /eller annan tilläggstjänst i sin bokning är dessa tjänster avtalade mellan värden och gästen, och baserar sig på värdens boendebeskrivning i portalen. Värden ska ta in betalning från gästen för dessa tillägg vid ankomst/avresa. Värden ansvarar för att betalning sker. Var tydlig och var beredd att ge kvitto.  Uppstår problem så kontakta förmedlingen.

Deposition

Om värden önskar ha deposition ska det framgå av boendebeskrivningen på alla språk, inkl. belopp, valuta och att den betalas vid ankomst, direkt till värden. Vid betalning ska värden ge gästen en skriftlig beskrivning över kraven för att få tillbaka depositionen, kontrollera att de har förståtts, samt kvitto för erlagt depositionsbelopp

Värden tar också på sig kontrollansvaret vid avresa och återbetalning till gästen.

Skador på boendet

Så här står det i avtalet angående skador:

Vare sig förmedlaren eller Preem AB påtar sig något ansvar för av hyresgäster vållade skador på hyresobjektet på grund av skadegörelse, vårdslöshet eller normalt slitage. Preem AB påtar sig inte heller betalningsansvar gentemot uthyraren.  Se senast utskickat avtal för ev. uppdaterad text.

Utebliven betalning

Gästen ska ha betalt hela boendet till förmedlingen före ankomst, så boendet är redan betalt vid ankomst. Har gästen bokat städning, sänglinne och /eller annan tilläggstjänst i sin bokning är dessa tjänster avtalade mellan värden och gästen, och baserar sig på din boendebeskrivning i portalen. Värden ska ta in betalning från gästen för dessa tillägg vid ankomst/avresa. Värden ansvarar för att betalning sker. Var tydlig och var beredd att ge kvitto.  Uppstår problem så kontakta förmedlingen.

Gästens ansvar och avtal

Vilka bokningsregler gäller för gästen?

Gästens bokningsvillkor

Gästen ingår vid bokningen avtal med förmedlingen och behöver förhandsbetala minst 25% av hyressumman till förmedlingen för att bokningen ska gälla.  Bokningen ska vara fullbetald innan boendet startas. Om inte räknas det som en avbokning och då gäller avbokningsreglerna (avbokning 40 dagar eller närmare före bodatum innebär att gästen måste betala 100% av hyran).

Bindande bokning

Bokningen blir bindande direkt bokningen görs online. Gästen är bunden, liksom förmedling och hyresvärd. Därför är det viktigt att boendet är tillgängligt och att värden meddelar oss eventuell upptagen period som uppstår, så vi kan spärra den perioden från att vara bokningsbar i systemet.

Alla bokningsvillkor

Du kan läsa kompletta bokningsvillkor för gästen här (öppnas i nytt fönster). När bokningen görs online godkänner gästen dessa villkor.

Tilläggstjänster

Tjänster tillgängliga för extra service till värdarna, valbara som tillägg.

Nyckelservice

Nyckel hämtas av Näringslivscentrums personal vid avresa och lägges i Nyckelskåp med kod på utsidan Företagsarena Lysekil, Drottninggatan 8, Lysekil för avhämtning av ny hyresgäst vid ankomst.

Pris: 275 kr/gång inkl. moms

Besiktning

Besiktning av boendet vid avresa kan utföras av personal från Näringslivscentrum efter överenskommelse.

Pris: 500:-/gång inkl. moms

Städning

Fast pris kan lämnas på städning av anläggning efter att en första städning genomförts på timdebitering. Utföres av personal anställd av Näringslivscentrum.

Pris: 275:-/timme inkl. moms

Fler frågor?

Ta en titt på vår Frågor och svar-sida för hyresvärdar.

Back To Top